Translate

dijous, 3 de maig del 2012

Tobies Ot / El primer / 3/1


Bumbum, bumbum, bumbum. Una escalfor molt fonda, que li naixia de dins, de sota els budells, com un muntet de brases apilades, com una coqueta de carbó. El dolor era tan intens que el va despertar. Es va posar les mans sobre el ventre, inflat i calent, com una pilota de gelatina. Llavors, aquella sensació de tap, d’ofec, de carreró sense sortida, i més dolor, tan fort que estava segur que es partiria en dues meitats, com una taronja. Va notar el col·lapse de l’aire al seu voltant i tota la sang que bategava en un únic punt. Bumbum, bumbum, bumbum. I llavors, com una explosió de pluja de fil de sucre, com si de dins del cos li hagués sortit un núvol de fum, allò, fos el que fos, va sortir i tot al seu voltant es va omplir de blau.

Tobies Ot, amb els ulls exultants, va destapar els llençols. Va incorporar-se una mica i va notar la rodonesa d’aquella cosa. Va encendre el llumet de la tauleta de nit i se la va mirar de prop: un ou de la mida d’un puny gros, un ou blanc esquitxat de purpurina blava que se li havia aturat entre les cuixes. Va passar un dit per sobre de l’ou. Estava calent i tenia la superfície una mica aspra. Hi va passar el dit un altre cop, aquesta vegada amb més força, i l’ou va començar a oscil·lar d’esquerra a dreta fins que es va tornar a aturar al mateix punt, decidit a quedar-se allí on era, rotund i ple.

Tictac, tictac, tictac. El silenci va saturar aquella espera buida. Tobies Ot va obrir el calaixet de la tauleta de nit i va agafar una de les píndoles rosa de la senyoreta Volacors. Se la va empassar amb un glop d’aigua i cinc minuts després, colgat novament sota llençol i cobrellit, amb l’ou a tocar del seu cos, va tancar els ulls convençut que el que acabava de passar era un somni.

No havia passat ni una hora que una bombolla de llum blava va esclatar a l'habitació. Va ser només a temps de veure-la lliscar sobre les parets en direcció a la porta i, passadís enllà, cap a la saleta. Després va tornar la penombra, clivellada ja per les primeres escletxes de llum blanca que es filtraven a través de la persiana. Ja no va poder tornar a dormir. Va sentir el degoteig lent dels minuts fent bassal als peus del llit i les imatges del somni es van tornar a fer presents. D’un bot, es va incorporar i va buscar l’ou, però el que va trobar va ser només una closca buida. Va mirar llavors l’armari, la cadira amb la roba plegada, a punt perquè se la posés, la porta oberta, el passadís. No semblava que el que havia passat aquella nit hagués alterat l’ordre habitual.

Tobies Ot, solter de quaranta-tres anys, resident a Basília, supervivent dels Fets i treballador de la Mafton URK, havia post un ou de la mida d’un puny gros i el que fos que hi havia dins d’aquell ou havia trencat la closca i vés a saber on havia anat a parar.

Va seure al cantó del llit i es va posar les sabatilles. El dolor als dits dels peus era més fort que mai. Coixejant, va arribar fins al lavabo i va omplir la palangana amb aigua tèbia. Ja hi pensaria més tard, en tot plegat. Ara calia preocupar-se d’aquells dits que s’havien llevat plens de ràbia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada